• Home4Kids: praktijk voor kinderen van 4 - 18 jaar met psychische problemen, gedrags- en/of ontwikkelingsstoornissen of stoornis in autistisch spectrum.

Begeleiding groep

Home4kids biedt binnen Dronten op locatie groepsbegeleiding aan. Bij groepsbegeleiding staat de persoonlijke zorgbehoefte van het kind centraal. Daar stemmen wij de begeleiding en de groepssamenstelling zorgvuldig op af. Ook betrekken bij ouders en kinderen bij het vaststellen van het dagprogramma.

Vaste begeleiders
Wij werken altijd met vaste begeleiders op een groep. Zo creëren we een vertrouwensband tussen het kind en de begeleiders en waarborgen wij de continuïteit van de zorg. De begeleiders hebben ruime ervaring en affiniteit met de doelgroepen. We werken met prikkelarme, eenvoudige en duidelijke pictogrammen en visualisatie. Deze kinderen zijn erg visueel ingesteld en hebben tijd nodig om prikkels te verwerken. Het lastige van gesproken woorden is dat ze binnen komen, meteen verwerkt moeten worden en weer weg zijn. Plaatjes, foto’s, tekeningen en dingen die je kunt zien blijven zichtbaar en daar kun je de tijd voor nemen. Als het ergens zichtbaar is en zichtbaar blijft kun je ernaar blijven kijken, de informatie kun je op je gemak opnemen en ook later nog weer weer een keer bij terugkomen net zoals een spiekbriefje. Pictogrammen maken het makkelijker, de versimpelde abstracte weergave maakt generaliseren mogelijk.

Als groepslid doet een kind waardevolle en leerzame ervaringen op in allerlei sociale situaties. Dat zorgt voor een groeiende zelfredzaamheid. Wij sluiten altijd aan bij de individuele interesses en talenten van elke kind. Want een kind doet  juist succeservaringen op in een vertrouwde en veilige kleinschalige zetting.

  • Voor wie?

    Voor kinderen van 4 t/m 18 jaar met gedrags- en/of ontwikkelingsstoornissen.

  • Activiteiten voor binnen en buiten

    Natuurlijk is er ook ruimte voor individuele activiteiten. Ons brede aanbod bestaat onder andere uit muziek maken, koken, creatief knutselen, bewegen, zwemmen, buitenactiviteiten, werken aan thematische werkjes, projectjes en spelend leren . We hebben zelfs een snoezelruimte waar het kind tot rust en op adem kan komen. Een snoezelruimte is een prikkelarme ruimte die aan een kind met positieve benadering en de juiste begeleiding een prettige en kalmerende omgeving kan bieden.

  • Rustruimte

    Deze biedt een veilige, tijdelijke omgeving voor kinderen met gedragsproblemen of woedeaanvallen.

Home4Kids is een zorginstelling voor kinderen met een matig of ernstig verstandelijke beperking plus eventuele bijkomende problematiek, zoals een lichamelijke beperking of psychiatrische problematiek, bijvoorbeeld autisme, ADD of ADHD.